Posseidon en 3D printing van start.


[embedplusvideo height=”168″ width=”300″ editlink=”http://bit.ly/1eOVSi0″ standard=”http://www.youtube.com/v/RIRu_Y0uJ7o?fs=1″ vars=”ytid=RIRu_Y0uJ7o&width=300&height=168&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3987″ /]
DSC_0112
DSC_0113
Het laatste blok van dit schooljaar is van start gegaan.
In het Posseidon project van IBM doen we mee aan een wereldwijd onderzoek naar verantwoord watergebruik. Met dit project worden leerlingen zich bewust van het steeds schaarser worden van (drink)water in de wereld. De leerlingen bouwen een lichtdichte kas(t) waarin met ze behulp van een led lamp, licht- en vochtsensoren en een bewateringsklep een mosterdplant zo goed mogelijk gaan laten groeien. Het doel is zo min mogelijk water te gebruiken voor een maximaal resultaat! Het project werd ingeleid door Robert Jan Sips van IBM waarna het bouwen kon beginnen. Intussen potten we de plantjes alvast op.

Een lokaal verder start ondertussen het 3D print project.

Het doel is dat de leerlingen een 3D ontwerp te maken met een educatieve functie. Daarna gaan ze het ontwerp printen met twee Ultimakers die eerder gebouwd zijn door leerlingen van IctIndeWolken. Er wordt inmiddels gewerkt aan een planetair stelsel.

Related Posts