Eerste projecten 2015-2016


timrutgersKLM project gestart.
Woensdag 23 september heeft Tim Rutgers projectmanager e-commerce/passenger self service bij de KLM het project afgetrapt. Hij ontving ons op de werkspot. De casus van dit jaar is een app ontwikkelen voor het grondpersoneel op de luchthaven.
De  grondsteward en stewardess verplaatst zich steeds meer van achter een balie naar tussen de passagiers waar ze wandelende informatie posten worden. Op de grond werken ook de “omkeer managers”  die ervoor zorgen dat een vliegtuig zo snel mogelijk na aankomst weer schoon, getankt en veilig kan vertrekken. Hierbij houdt de manager een uitgebreide checklist bij die nu nog voor een groot deel papier is.
De komende 6 weken gaan de leerlingen in groepjes aan de slag om mooie digitale oplossingen  te bedenken on vorm te geven.

 

Eric DrosGunzi goes app.
Het bordspel Gunzi dat vorig jaar door een aantal leerlingen gedigitaliseerd is wordt nu omgezet in een Iphone App. Dit project wordt begeleid door Eric Dros, de bedenker van het spel. http://www.gunzi.nl/


Nao

Robotica wordt op verschillende niveaus aangeboden. Van Scratch tot Nao. Dit jaar kunnen leerlingen hun robotica project afronden tijdens een hackaton. Het motto, “verlicht de vergrijzing”
Related Posts