Bezoek Neelie Kroes


_DSC0014“Programmeren moet een schoolvak worden”, “Alle kinderen moeten vanaf de basisschool leren programmeren”,”Programmeren is het lezen en schrijven van de toekomst!” zijn citaten van voormalig eurocommissaris en oud-minister Neelie Kroes.

Woensdag 7 oktober legde ze samen met Sigrid Johannisse (directeur StartupDelta)en Robin van IJperen (programmamanager StartupDelta) een bezoek af aan ICT in de Wolken. Via onze student-assistenten Maurits en Robert had Mevrouw Kroes in een meeting met startups gehoord over ons en was ze benieuwd geraakt hoe het programmeer onderwijs bij ons wordt vormgegeven. We begonnen de middag met een gesprek waarin we kort hebben uitgelegd hoe het project is ontstaan en wat onze werkwijze is en wat voor leerlingen er meedoen. Het percentage meiden en de vraag waarom we niet ook met onderbouw leerlingen aan het werk gingen waren een belangrijk thema bij het gesprek. 15.30 uur kwamen de leerlingen voor hun lab-middag.

Er waren deze week meer gasten aanwezig van de bedrijven KLM en IBM. Bij de start van de middag werd de prijs uitgereikt voor wie het beste plantje liet groeien met hun smart-kas oplossing voor het Poseidon project. De juryleden waren Gert-Jan Petri (landbouwer in de Haarlemmermeer) en Eelco Dijkstra. Dieva en Leyla hebben uiteindelijk gewonnen en Neelie Kroes mocht de prijs overhandigen: kaartjes voor NEMO!

_DSC0018

Daarna hebben de gasten,  rondgekeken en met leerlingen gesproken bij de lopende projecten. Momenteel is een deel van de leerlingen bezig met robotica, een ander deel met een innovatieproject voor KLM-project en weer een ander deel om het bordspel Gunzi om te zetten naar een app voor de smartphone.

_DSC0039

De middag werd afgesloten met een korte evaluatie waarin Mevrouw Kroes nog eens benadrukte dat ook de onderbouwleerlingen meegenomen kunnen worden in dit mooie project. Al met al was het een leuke middag waarin we ons hebben gerealiseerd hoe leuk, leerzaam en relevant het project ICT in de wolken eigenlijk is.

Related Posts