Excursie Robolab UvA


arnoud_visserWoensdag 28 oktober bracht de roboticagroep een bezoek aan het Science park in Amsterdam. Ze maakte kennis met Arnoud Visser directeur AI van de UvA en met de hele dure speeltuin voor robots. Hier leren robots groente herkennen in een Ikea keuken en vliegen drones regelmatig hun testrondjes. Nao’s liggen lusteloos in een hoekje of zitten geanimeerd mee te bewegen op de stemmen in de ruimte.

DSC_0430[1] (1)

Arnoud vertelde hoe (op dit moment) een robot tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd zijn/haar emoties stuurt en zo een gezellige alternatieve partner op de bank kan zijn. We hebben bij een onderzoeker die werkt met Kilorobots. Deze zwerm robots kunnen zelf weinig maar in een groep zijn ze slim en kunnen ze zich gedragen als organismen.Bit scary om zo’n zwerm te zien
bewegen en zo zien we ook dat in elke meterkast in dit DSC_0441[1]gebouw iets gebeurd. Op de terugweg vertelde een paar leerlingen dat ze een veel grotere cleane ruimte hadden verwacht in plaats van een kleine ruimte vol draadjes, camera’s, chillende robots en gecrashte drones.

Maar ja “uit chaos ontstaat vaak leven, uit orde gewoonte”.

DSC_0437

Related Posts